Liminganlahden Lintukuvafestivaali

Liminganlahden Lintukuvafestivaali järjestetään
16. kerran la 20.4.2024

Liminganlahden Lintukuvafestivaali järjestetään 16. kerran lauantaina 20.4.2024. Tapahtuma-alueelle ja luontokeskukseen on vapaa pääsy.
 
Luontokeskus on avoinna klo 9-17.
Esitysliput: 7e/hlö/esitys. Päivälippu kaikkiin esityksiin 25 e / päivä.
Liput ostetaan paikan päältä.
 
Ohjelma:

10.00 Avaus
10.15-11.00 Erkki Toppinen – Lintuja läheltä
11.15-12.00 Ari-Pekka Naumanen – Lakeuksien lintuja
12.00-12.15 Yhteistyökumppaneiden vartti
12.15 Lounas
13.30-14.15 Elmeri Juuti – Suon sydämessä – kaakkuriperheen idylliä
14.30 – 15.15 Arja Arponen – Pinnalta nähtyä – Maailma kellukuvaajan silmin

Juontaja Jyrki Kallio-Koski

 

Tapahtuman järjestää Liminganlahden Ystävät ry ja pääyhteistyökumppani on Fotonordic Oy.

Mukana myös Limingan kunta, Osuuspankki Liminka, Pohjoisen Luontokuvaajat Ry, Metsähallitus Luontopalvelut, ja Videcam Oy. Näytteilleasettajina: Canon, Leica, Sigma, Sony ja Laowa. FotoFennica Oy.

***

Lounasmenu
(tarjolla klo 11-14, 14,80€)


Vihersalaattia ja sitrusvinaigrettea M, G, Veg
Kirkasta mustapapu-perunasalaattia M, G, Veg & aiolia M, G
Haudutettua broileri-kasvispataa L, G
Yrtti-riisiä M, G, Veg
Oman keittiön leipää M, Veg
Hedelmäsalaattia M, G, Ve

 

Lämpimästi tervetuloa Liminganlahdelle!

Ohjelma

Erkki Toppinen: Lintuja läheltä
(klo 10.15-11.00)

”30 vuotta kuvaustouhuja takana ja luonnossa liikkuminen kameran kanssa jatkuu. Kuvaan lähialueella luontoa monipuolisesti, kuitenkin lintukuvaukseen painottuen.”

Ari-Pekka Naumanen: Lakeuksien lintuja
(klo 11.15-12.00)

Olen Oulainen kohtuullisen aktiivinen lintukuvaaja. Aloitin valokuvauksen koulun valokuvauskerhossa 1980 filmijärkkäreilla. Harrastus jäi pitkäksi aikaa kytemään muitten harrastusten kiireiden varjoon, ja roihahti uudelleen kun siirryttiin digiaikaan. Kuvasin pitkään enimmäkseen lasten urheilukilpailuja: lähinnä tanssia ja salibändyä. Kävin kuitenkin valokuvanäyttelyissä katsomassa muiden kuvia ja Liminganlahdella lähinnä katselemassa ja kuvailin lähiluontoa. Lintukuvaus aktivoitui covidin aikana, kun hyvin intensiivinen työmatkailu loppui ja yhtäkkiä aikaa olikin harrastaa. Lintukuvaus on minulle paikka rauhoittua ja rentoutua ja mahdollisuus jakaa kokemuksiani. Hyvä kuvauspäivä on mieleenpainuva retki tai luontokokemus mukavassa seurassa, jonka saattaa kruunata onnistunut kuva.

Esityksen sisältö: Liminganlahden ja Pohjois-Pohjanmaan lintuja 2020-2024

Elmeri Juuti: Suon sydämessä – kaakkuriperheen idylliä
(klo 13.30-14.15)

Elmeri Juuti on 19-vuotias turkulainen ammattiluontokuvaaja. Kyltymätön kiinnostus suoluontoa kohtaan johdattaa Elmerin kerta toisensa jälkeen suon sydämeen – kaakkurien kotilammelle. Kaakkurin poikasten matka munista aina kotilampensa jättäviksi poikasiksi on täynnä uhkia ja vaaroja, niin ilmasta kuin maaltakin. Pesälammen idylli pitää sisällään paljon muutakin: ötököitä, kasveja sekä muuta suolinnustoa.

Arja Arponen: Pinnalta nähtyä – Maailma kellukuvaajan silmin
(klo 14.30-15.15)

Olen ollut kiinnostunut luonnosta ja sen tarkkailusta jo aivan lapsesta asti. Eläinten ja kasvien tallentaminen muistikortille on ikään kuin jatkumoa hyönteisten ja matelijoiden keräilylle lapsena purkkeihin ja kasveja kirjojen väliin.

Olen harrastanut luontokuvausta aktiivisesti nyt kuutisen vuotta. Myös tätä ennen olen kuvaillut satunnaisemmin, mutta vasta kaluston ja oppimisen päivityksen myötä tämä harrastus muuttui lähes elämäntavaksi.

Kamera kulkee luonnossa liikkuessani aina mukanani. Toisinaan kuvat syntyvät sattuman kautta yllättävinä, hienoina kohtaamisina . Toisinaan, varsinkin eläinten kuvaaminen vaatii pitkääkin suunnitelmallisuutta ja paljon kärsivällisyyttä.

Pyrin kuvaamaan luontoa mahdollisimman monipuolisesti, mutta linnut ja nisäkkäät ovat lähimpänä sydäntäni.