Luonnonkukkien päivä 18.6.

Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 18.6. Tämän vuoden teemalaji on kaikille tuttu mustikka (Vaccinium myrtillus).

Liminganlahden luontokeskuksessa luonnonkukkien päivä huomioidaan monin tavoin! Päivän kasviteemaisen opastuksen järjestää Lakeuden luonto ry ja opastukselle lähdetään keskuksen pihapiiristä. Opastus alkaa klo 10 ja päättyy noin klo 12. Retkelle on hyvä varautua saappain.

Luontokeskuksen auditoriossa järjestetään maksuton luontokuvatapahtuma, jossa luontovalokuvaaja Erkko Badermann kertoo luontokuvistaan. Kuvaesitys ”Kuvia alkulinnuista” liittyy suoraan keskuksen kesäkuun vaihtuvaan näyttelyyn ”Kuvia linnuista – Petoja ja alkulintuja”, jossa Badermannin kuikka- ja kotkakuvat ovat pääosassa. Kuvaesityksen aikana Erkko kertoo menetelmistään ja kuvaustekniikoistaan näiden arkojen lintujen kuvaamisessa.

Luontokeskuksen kahvilassa luonnonkukkien päivää juhlistetaan mustikkaisilla herkuilla: tarjolla on oman keittiön mustikkapiirakkaa sekä mustikkainen keksiherkku (VEG).

Tervetuloa mukaan!

Lue lisää luonnonkukkien päivästä:
https://www.sll.fi/luonnonkukkien-paiva/