Liminganlahden Lintukuvafestivaali! 

Lintukuvafestivaali järjestetään 12.kerran. Tapahtumapäivänä on tarjolla on tuote-esittelyjä ja opastusta sekä upeita elämyksiä niin luonnossa kuin valkokankaallakin. Tapahtuma on ajoitettu perinteiseen hanhien muuton huipentumaan ja on tarkoitettu kaikille linnuista, lintukuvauksesta ja luonnosta kiinnostuneille. Järjestäjänä Liminganlahden Ystävät ry. 

Lennähdä sinäkin paikalle.

Lintujen kauneus häikäisee!

Ohjelma:

Lintuvisa pe 20.4.2018

Oulun seudun peruskoululaisille ja lukiolaisille suunnatun lintulajien tunnistuskilpailun, Lintuvisan finaali järjestetään luontokeskuksen auditoriossa klo 9:00-13:30. Lisätietoja täältä

9:00–10:30 A-sarjan (1-3 lk) finaali
10:30–12:00 B-sarjan (4-6 lk) finaali
12:00–13:30 C-sarjan ja D-sarjan (7-9 lk+lukio) finaali

Kaikki finaaliin päässeet palkitaan, sarjojen kolme parasta palkitaan erityispalkinnoin ja sarjojen voittajat 100€ stipendillä.

Perjantain ohjelmiin vapaa pääsy, kuten myös festivaalialueelle ja ulko-ohjelmiin viikonloppuna.

Lauantai 21.4.

Lipunmyynti avataan klo 9:30, 5e/esitys. Käteismaksu. 

10:00 IIKKA KIVI: LINTUKUVAAJAN ENSIMMÄINEN VUOSI

20 vuoden miettimisen jälkeen stand up -koomikko Iikka Kivi päätti lopultakin ostaa kalliin teleobjektiivin ja alkaa kuvata lintuja tosissaan. Lintukuvien katselun ohessa pohditaan aloittelevan kuvaajan mietteitä: mitkä aiheet puhuttelevat ensimmäisenä, miten tekniikka otetaan haltuun, miten kuvallinen ilmaisu kehittyy ja miten kuvausaikaa löytyy kiireisen työelämän keskeltä.

11:0-11:30 kahvitauko

11:30 VILLE SUORSA: VUOSI PERÄMEREN RANNALLA
Suorsa on koulutukseltaan biologi, joka on harrastanut lintuja pikkupojasta saakka. Lintuharrastuksen luontevana jatkona, vuonna 2002 mukaan astui myös lintujen ja muun luonnon valokuvaaminen. Suorsa on oululainen, mutta nykyään Limingassa asuva monipuolinen lintu- ja luontokuvaaja, joka viihtyy maastossa sekä töiden että harrastusten parissa. Hänen mielenmaisemaansa ovat Perämeren rannat aina karunkauniista ulkosaaristosta rehevien sisälahtien rannoille ja niitä ympäröiville ravinnerikkaille peltoalueille, joissa kuvattavaa ja katseltavaa riittää jokaiselle päivälle.
Kuvaesitys kuljettaa kulkijaa Perämeren rannoilla maaliskuulta, lintujen kevätmuuton ensihetkiltä aina loppusyksyyn, viimeisten muuttajien lähtöön saakka. Kuvaesityksessä liikutaan Perämeren ulkosaaristossa ja rannoilla Kalajoelta Iihin saakka, ja havainnoidaan lintuvuoden etenemistä jäiden lähdöstä syksyn värikylläisyyteen.

12.30-13.30 lounastauko

13:30 VILLE HEIKKINEN: TAIGAN LINTUJA
Ville on kuhmolainen, 25-vuotias luontokuvaaja. Kuvausvuosia on kertynyt jo 14 ja menestystäkin on tullut vuosien saatossa. Viimeisimpänä Ville Kärppä talviasussaan -kuva voitti Vuoden luontokuvapalkinnon. Taigan lintuja - esityksen kuvat on enimmäkseen kuvattu Kuhmossa, Villen kotipitäjässä. Pohjoisen havumetsien ja soiden lajit ovat Villelle mieluisimpia kohteita ja ne ovatkin olleet pääkuvauskohteita monia vuosia.

14.30-15.00 kahvitauko

15.00 EERO MURTOMÄKI:KUIKANHUUUDON KUULUMALTA
"Muutettuamme seitsemän vuotta sitten Mernkurkun sisäsaaristoon työntyvällä niemellä sijaitsevaan pikku kylään, koin puolen kilometrin päässä olevalta lammelta kantautuvan kuikanhuudon asuinpaikkaamme liittyvänä bonuksena. Ensimmäisen kesän tarkkailin ja valokuvasin niiden elämää piilopaikoista monen muun lähipiirin kiinnostuksen kohteiden ohessa pelkkänä harrastuksena, mutta runsastuvat havainnot ja kuvat saivat itämään suunnitelman tehdä kuikista kirja.
Kuuden seurantakesän aikana vain yksi pesintä tuotti lentopoikasen. Kolmena kesänä muna tuhoutui haudontavaiheessa ja kahtena kesänä ne jättivät muninnan eri syistä. Joka vuosi käsikirjoitus purkautui uusien havaintojen, kuikkien epäonnen ja ympäristön primaarimetsien katoamisen vuoksi. Alkuperäisestä ajatuksesta ovat jäljellä vain kuikat…"

Kirjailija Eero Murtomäki on viiden vuosikymmenen aikana tehnyt luontoaiheisia kirjoja, valokuvanäyttelyitä ja tv-elokuvia. Hän on saanut useita palkintoja, muun muassa Suomen Luonnonsuojeluliiton myöntämän Ympäristöpalkinnon 8.7.2012 pyyteettömästä luonnon puolustamisesta kuvan, sanan ja toiminnan avulla. Apurahoista tärkeimmät ovat Valtion 15-vuotinen taiteilija-apuraha ja Suomen Kulttuurirahaston 3-vuotinen työskentelyapuraha. Taitelijaeläke hänelle myönnettiin 2004.

16:00-16:15 tauko

16:15 JARI PELTOMÄKI: LINTUKUVAAJA UUDEN ÄÄRELLÄ
Jari Peltomäki on kansainvälisestikin menestynyt lintu- ja luontokuvaaja. Jari toimii nyt Olympus-merkkisen kameran sanansaattajana. Esityksessään Jari kertoo uudenlaisista luontokuvauksen mahdollisuuksista.