Liminganlahden Lintukuvafestivaali! 

Juhlavuoden Liminka 540 vuotta ja Suomi 100 vuotta kunniaksi Lintukuvafestivaalissa julkistetaan uusi Liminganlahti - lintuparatiisin kahdeksan vuodenaikaa -kirja.  Tapahtumapäivänä on tarjolla on tuote-esittelyjä ja opastusta sekä upeita elämyksiä niin luonnossa kuin valkokankaallakin. Tapahtuma on ajoitettu perinteiseen hanhien muuton huipentumaan ja on tarkoitettu kaikille linnuista, lintukuvauksesta ja luonnosta kiinnostuneille. Järjestäjänä Liminganlahden Ystävät ry. 

Lennähdä sinäkin paikalle.

Lintujen kauneus häikäisee!

Ohjelma:

Pe 21.4.2017

Oulun seudun peruskoululaisille ja lukiolaisille suunnatun lintulajien tunnistuskilpailun, Lintuvisan finaali järjestetään luontokeskuksen auditoriossa klo 9:00-13:30. Lisätietoja täältä

9:00–10:30 A-sarjan (1-3 lk) finaali
10:30–12:00 B-sarjan (4-6 lk) finaali
12:00–13:30 C-sarjan ja D-sarjan (7-9 lk+lukio) finaali

Kaikki finaaliin päässeet palkitaan, sarjojen kolme parasta palkitaan erityispalkinnoin ja sarjojen voittajat 100€ stipendillä.

Perjantain ohjelmiin vapaa pääsy, kuten myös festivaalialueelle ja ulko-ohjelmiin viikonloppuna.

Lauantai 22.4.

Poniratsastus tai -ajelu klo 10-13 perheen pienemmille, maksuton.
PPLY, lintuyhdistys järjestää opastusta lintutornilla klo 10-14.

Lipunmyynti avataan klo 9:30, 5e/esitys. Käteismaksu. 

10:00 Liminganlahti - lintuparatiisin kahdeksan vuodenaikaa -kirjan julkistaminen ja kuvaesitys
Vapaa pääsy.
Suomen arvokkaimman lintuvesialueen ja kansainvälisesti merkittävän kosteikon vuodenkierron ovat ikuistaneet luontokuvausammattilaiset Mika Honkalinna, Jari Peltomäki ja Erkki Toppinen. Tekstin on laatinut Ulla Matturi. Kirjan kustantajana on Docendo ja tekijänä Liminganlahden Ystävät ry.

10:30-11:00 kahvitauko

11:00 Kari Auvinen ja Markku Saiha: Lintuja horisontissa 
Valokuvaajat Kari Auvinen ja Markku Saiha ovat pitkän linjan ammattilaisia ja lintuharrastajia. Lukemattomat retket merelle ja saaristoon pitkin rannikkoa ovat tuottaneet myös kuvia linnuista parvina ja moninaisina elementteinä osana maisemaa.

12-13 lounastauko

13:00 Hannu Siitonen: Parikkalan kuukkelimetsä 
Hannu Siitonen kertoo esityksessään yli 20 vuotta kestäneestä taistelusta kuukkelimetsien puolesta. Suomalainen metsä on luontokuvaaja Hannu Siitoselle toinen koti, työpaikka ja mielenrauhan lähde. Hannu Siitonen oli menestyneimpiä suomalaisia keihäänheittäjiä 1970-luvulla. Urheilu-uransa jälkeen Hannu on saanut tunnustusta luontokuvaajana. Hän on kuvittanut useita lintu- ja luontokirjoja ja nykyään Hannu on panostanut elävään kuvaan. Hän oli toisena kuvaajana menestyneessä Metsän tarina dokumenttielokuvassa.

14-14.30 kahvitauko

14:30 Matti Alasaarela: Linnut vauhdissa 
Vauhdikkaita kuvia linnuista lennossa ja muussa toiminnassa. Eri lintulajien kohtaamistilanteita ja nokkapokkaa.
Matti Alasaarela on oululainen arkkitehti, joka on aloittanut lintujen kuvaamisen jo pikkupoikana 60-luvulla. Hänen kuviaan on julkaistu useissa sanoma- ja aikakauslehdissä. Kirja "Kotipihan Linnut" ilmestyi Docendon julkaisemana tammikuussa 2017.
www.kotikorpi.fi

15:30-16:00 kahvitauko

16:00 Dick Forsman: Tähtäimessä Taivaan Petolinnut 
Dick Forsman kertoo esityksessään 10 vuotta kestäneestä kirjahankkeesta. Tarkoituksena oli saada kuvattua kaikki Euroopan, Pohjois-Afrikan ja Etu-Aasian petolinnut. Esitys valottaa Dickin työmenetelmiä, mutta myös vaikeuksia ja onnistumisia matkan varrelta.
Dick Forsman on Euroopan tunnetuimpia petolintujen tutkijoita. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut useita määritysoppaita, tietokirjoja ja valokuvateoksia. Hän on toiminut lintu- ja luontomatkojen oppaana Suomessa ja ulkomailla.
www.dickforsman.com