Finnature on lintuihin erikoistunut matkanjärjestäjä, joka järjestää lintukuvausmatkoja ja luontokuvausmatkoja sekä Suomessa että ulkomailla. Lisäksi Finnature järjestää lintukursseja, lintukuvauskursseja sekä opastettuja linturetkiä ja bongauskilpailuja. Yrittäjä Jari Peltomäki ja Finnaturen oppaat ovat aktiivisia lintuharrastajia ja luontokuvaajia. He ovat hankkineet matkailualan kokemuksensa Suomen parhaimmissa luontokohteissa – Liminganlahdella ja Kuusamossa.

Finnaturen omistaja Jari Peltomäki on kansainvälisesti palkittu ja arvostettu lintukuvaaja, jonka kuvia on esillä esimerkiksi lintukuva.fi-sivustolla. Jari myös vetää Finnaturen lintukuvauskursseja sekä lintukuvausmatkoja etenkin ulkomaille. Peltomäki on toiminut kouluttajana ja luennoitsijana lukuisissa luontomatkailua sekä luontovalokuvausta edistävissä hankkeissa. Peltomäen tarjontaan voi tutustua www.jaripeltomaki.com -sivuilla.

Finnaturen tehtävänä on lisätä luonnontuntemusta hienojen elämysten ja hyvien valokuvien kautta. Lintukursseillamme opit tunnistamaan lintuja ja tuntemaan niiden käyttäytymistä paremmin. Näiden taitojen avulla onnistut paremmin myös lintukuvaajana. Tavoitteenamme on auttaa lintukuvaamisesta kiinnostuneita ottamaan parempia kuvia järjestämällä kuvaamiselle loistavat mahdollisuudet. Kun kyseessä ovat arat linnut, kuvaaminen piilokojusta on yksi helpoimmista tavoista saada onnistuneita kuvia.

Liminganlahdella Finnature tarjoaa opastettuja luontoretkiä sekä bongauskilpailuja yrityksille ja yhteisöille. Vuosien varrella olemme opastaneet tuhansia alueella vierailleita ulkomaisia ja kotimaisia matkailijoita. Valokuvaajille tarjoamme alueella piilokojujen vuokrausta, mm. hanhet, vesilinnut ja kahlaajat kuuluvat kuvattaviin lajeihin. 

Lisää Finnaturen tarjonnasta voit lukea www.finnature.fi -sivuilta.